STARTEN ALS ZP-er

Gefeliciteerd! Je hebt de eerste stap gezet om als onafhankelijke RA aan de slag te gaan en meer controle te krijgen over carrière en werk. Door als ZP-er (Zefstandig Professional) te gaan werken verdiep jij je kennis en vergroot jij je ‘skill set’ waardoor je een concurrentievoordeel hebben ten opzichten van (oud) collega's die een lineare carrière route nemen. Tevens krijgen je meer controle over tijd, de inhoud van het werk en de mogelijkheid om een betere balans te krijgen tussen zakelijke en persoonlijke doelstellingen.  

Als je de stap hebt genomen, houdt dan rekening met de volgende zaken:

  • Blijf je ontwikkelen. Volg cursussen, een post master of een andere studie en blijf je continu specialiseren. Hierdoor blijf je op de lange termijn aantrekkelijk voor opdrachtgevers.
  • Ga zorgvuldig om met je Cv. Veel recruiters sturen je Cv rond zonder dat je het weet. Als je later bij een organisatie op gesprek gaat kan het zomaar zijn dat je Cv er al ligt en je uitsluitend via deze recruiter aan de slag kan gaan.
  • Staar je niet blind op de hoogte van het tarief. Kijk bijvoorbeeld ook naar de duur van de opdracht, reistijd en reiskostenvergoeding, draagt de opdracht bij aan je verdere ontwikkeling en het aantal uren die je per dag/week/maand kan declareren. 
  • Laat je overigens ook goed informeren over het tarief. Er zijn recruiters die wel 35% van het tarief inhouden. Eis dat er duidelijkheid is over het tarief. Transparantie is de basis voor een goede samenwerking en het voorkomt vervelende versassingen gedurende de opdracht.
  • Houd er rekening mee dat je de eerste maanden moet overbruggen. Je kan pas na de eerste maand een factuur sturen en vervolgens moet je nog 30 dagen wachten op de eerste betaling.
  • Neem op een correcte en professionele wijze afscheid van je huidge werkgever. Het is mogelijk dat je na een periode op opdracht gaat bij je huidige werkgever. 


Als je meer wilt weten over het werken als ZP-er en wat de mogelijkheden zijn dan gaan we graag vrijblijvend met je in gesprek. We zijn zelf RA met een achtergrond bij de Big4 en kunnen je onafhankelijk advies geven. We nodig je graag uit voor een gesprek in de Beurs van Berlage of aan de Zuidas. We zijn te bereiken via 020-261 7677 of via marijn@hfn.nl 

Taco Büthker
Register Accountant
Professioneel, goed ingevoerd, direct contact en een goed tarief. Zomaar een aantal kernwoorden welke bij mij in gedachten komen bij HFN. Maar wat hen echt een voorsprong geeft over andere intermediairs, is de hoge kwaliteit van deelnemende ZZP-ers en het persoonlijk contact onderling. Via HFN worden op een informele en plezierige manier hoogwaardige opleidingen aangeboden tegen een scherpe prijs. Bovendien volledig door de NBA erkend voor de PE registratie, zijn deze bijeenkomsten een uitgelezen kans om gelijkgestemden te spreken. Voor iedere zelfstandige finance professional is HFN een must.
Bastiaan Cusell
IT Auditor

Via HFN heb ik op hele mooie opdrachten gezeten bij o.a. Deloitte, EY, ING en ABN AMRO. Het is prettig om met een partij samen te werken die transparant is over het tarief. Wat HFN met name onderscheidend maakt ten opzichte van andere intermediairs, is de hoge kwaliteit van de andere aangesloten ZZP-ers. Er is goed onderling contact op bijvoorbeeld de PE-cursussen en andere evenementen waar je de mogelijkheid hebt om elkaar te ontmoeten.

Jan Hein Auf dem Brinke
Garanti Bank International NV

HFN reageert snel en praktisch op onze verzoeken voor ondersteuning  en verdiept zich daarbij in de opdrachtgever en zzp’ers om tot een goede match te kunnen komen. Daarbij wordt het belang van ontwikkeling van zzp’ers nadrukkelijk meegenomen zodat we onlangs een ZZP’er met de juiste kennis, ervaring en drive hebben kunnen verwelkomen!

Bekijk alle referenties
Op de hoogte blijven
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze cursussen, evenementen en artikelen.